KÖRSBÄRSKAKA
Denna körsbärskaka är bakad med cocktailkörsbär, men den blir förstås inte sämre om den bakas med färska, urkärnade körsbär som först fått ligga och dra i vin. Servera kakan ljum med kall vispad grädde.
1 kaka
150 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
smör eller margarin samt
mjöl till formen
1 burk cocktailkörsbär
1 dl russin
1 - 2 msk körsbärsvin
½ dl hackad mandel
Rör matfett och socker pösigt. Rör ned äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten. Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad form.
Låt cocktailkörsbären rinna av. Fördela körsbär och russin över kaksmeten och stänk över körsbärsvinet. Häll över resten av smeten - den behöver inte helt täcka fyllningen. Strö på hackad mandel. Grädda kakan i ugn vid 200° ca 40 minuter eller tills den verkar genomgräddad och har fått fin färg.
I stället för körsbärsvin kan man använda lagen från cocktailkörsbären.
Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav ca 40 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar