torsdag 24 april 2014

Körsbärskaka

KÖRSBÄRSKAKA

Denna körsbärskaka är bakad med cocktailkörsbär, men den blir förstås inte sämre om den bakas med färska, urkärnade körsbär som först fått ligga och dra i vin. Servera kakan ljum med kall vispad grädde.

1 kaka

150 g smör eller margarin
1 3/4 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
smör eller margarin samt
mjöl till formen
1 burk cocktailkörsbär
1 dl russin
1 - 2 msk körsbärsvin
½ dl hackad mandel


Rör matfett och socker pösigt. Rör ned äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten. Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad form.

Låt cocktailkörsbären rinna av. Fördela körsbär och russin över kaksmeten och stänk över körsbärsvinet. Häll över resten av smeten - den behöver inte helt täcka fyllningen. Strö på hackad mandel. Grädda kakan i ugn vid 200° ca 40 minuter eller tills den verkar genomgräddad och har fått fin färg.

I stället för körsbärsvin kan man använda lagen från cocktailkörsbären.


Tid för tillagning: Ca 1 timme, varav ca 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar