NOUGATBITAR MED JORDNÖTTER
Chokladen på kakan blir hård och kan vara litet svår att skära igenom. Vill du ha den mjukare kan du smälta 100 g choklad med 1 msk olja i mikron eller i vattenbad och breda över kakan.
Ca 24 rutor eller 48 trekantsbitar
150 g mjuk nougat (Odense)
100 g smör
3 ägg
1½ dl brun farin
2 dl salta jordnötter
2 krm salt
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 200°.
Smält nougaten och smöret i en kastrull. Vispa ägg och farin riktigt pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt nougatsmör, jordnötter, salt och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Hacka 100 g av chokladen och strö över den varma kakan. Bred ut chokladen när den smält och låt kakan kallna. Lägg resterande choklad i en liten plastpåse. Smält chokladen i en kastrull med varmt vatten eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.
Skär kakan i rutor eller trekanter.
Från Allt om Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar