lördag 12 april 2014

Söta päronscones

SÖTA PÄRONSCONES

Alla älskar scones och de här päronsconesen är lätta att baka och perfekta till teet eller som mellanmål.

12 scones

7 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl ljust muscovadosocker
50 g tärnat margarin
1 lätt ihopvispat ägg
2 lättkokta och mosade stora fasta päron


Sätt ugnen på 200°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned bakpulver och socker. Tillsätt margarinet och gnid in det i mjölet med fingrarna till en smuldeg.

Blanda ägg och päron och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen och slå upp den på ett mjölat bakbord. Kavla ut till en ca 2 cm tjock platta. Använd en rund kakform, ca 6 cm i diameter, eller ett glas, och stansa ut 12 runda degplattor. Lägg degplattorna på plåten.

Grädda sconesen ca 15 minuter tills de har höjt sig och blivit gyllene. Ta ut ur ugnen och servera dem varma med endast smör eller med marmelad, sylt eller honung.


Från Lev Bättre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar