onsdag 16 april 2014

Madeleinekaka

MADELEINEKAKA

Har du en form för små madeleinekakor använder du den, annars gräddas smeten i en liten form och kakan skärs i bitar.

24 kakor eller ca 45 bitar

2 ägg
1 dl socker
1 msk honung
2 msk mjölk
rivet skal av 1 citron
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör


Sätt ugnen på 200°.

Vispa samman ägg, socker, honung, mjölk och citronskal tills sockret löst sig. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i äggsmeten. Smält smöret och vispa ned i smeten. Klicka smeten i smorda madeleineformar eller klä en form, 23 x 32 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills kakorna får gyllenbrun färg.

Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna. Skär den hela kakan i 2 cm breda remsor på längden och därefter på diagonalen till små kakor. Låt kakorna kallna på galler.


Från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar