MJUKA KÖRSBÄRSFORMAR
Saftiga körsbär gör de här kakorna extra goda. Servera gärna en klick vispad grädde till.
18 - 20 st
100 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk stött snabbkaffe
½ tsk malda nejlikor
4 msk mjölk
saft av ½ citron
2 dl konserverade körsbär
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, kanel, kaffe och nejlikor i en bunke. Blanda ned mjölblandningen i smeten och tillsätt sedan mjölk och citronsaft. Blanda ned körsbären.
Klicka ut smeten i smorda små bakformar eller dubbla muffinsformar. Fyll dem till ca 2/3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 12 - 15 minuter eller tills de är gräddade. Låt kakorna svalna något, stjälp upp dem och låt dem kallna på galler.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 12 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar