onsdag 30 april 2014

Mjuka apelsinrutor

MJUKA APELSINRUTOR

Skal och saft från apelsiner ger kakorna fin smak. Gör gärna dubbla satser och prova med att smaksätta den ena satsen med citron.

12 - 14 kakor

100 g smör eller margarin
2 msk honung
3 msk sirap
1½ dl farin
2 msk vetemjöl
rivet skal av 2 apelsiner
2 msk pressad apelsinsaft
5 dl havregryn


Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned honung, sirap, socker, mjöl, apelsinskal och -saft i matfettet. Rör ned havregrynen. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, och grädda i mitten av ugnen i 175° 20 - 25 minuter.

Skär kakan i rutor medan den fortfarande är varm. Låt kakorna svalna i formen och flytta sedan över dem på galler, där de får kallna.


Tid för tillagning: 10 - 15 minuters förberedelse
+ 20 minuter i ugnen.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar