MJUKA APELSINRUTOR
Skal och saft från apelsiner ger kakorna fin smak. Gör gärna dubbla satser och prova med att smaksätta den ena satsen med citron.
12 - 14 kakor
100 g smör eller margarin
2 msk honung
3 msk sirap
1½ dl farin
2 msk vetemjöl
rivet skal av 2 apelsiner
2 msk pressad apelsinsaft
5 dl havregryn
Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned honung, sirap, socker, mjöl, apelsinskal och -saft i matfettet. Rör ned havregrynen. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 20 cm, och grädda i mitten av ugnen i 175° 20 - 25 minuter.
Skär kakan i rutor medan den fortfarande är varm. Låt kakorna svalna i formen och flytta sedan över dem på galler, där de får kallna.
Tid för tillagning: 10 - 15 minuters förberedelse
+ 20 minuter i ugnen.
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar