torsdag 17 april 2014

Jordgubbspaj med citronkräm

JORDGUBBSPAJ MED CITRONKRÄM

En riktig drömpaj, både smakmässigt och med tanke på arbetsinsatsen! Den goda krämen behöver inte ens kokas, det är bara att röra samman den och fylla pajskalet.

8 bitar

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk socker
2 - 3 msk vatten

Fyllning:
250 g kesella
1 dl crème fraîche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 l jordgubbar, ca 500 g

Garnering:
citronmeliss
florsocker


Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ned under gräddningen. Nagga bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt det svalna.

Gör fyllningen. Rör samman kesella, crème fraîche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.

Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp, då behåller de sin spänst bättre. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över litet florsocker.


Från Hembakat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar