JORDGUBBSPAJ MED CITRONKRÄM
En riktig drömpaj, både smakmässigt och med tanke på arbetsinsatsen! Den goda krämen behöver inte ens kokas, det är bara att röra samman den och fylla pajskalet.
8 bitar
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk socker
2 - 3 msk vatten
Fyllning:
250 g kesella
1 dl crème fraîche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 l jordgubbar, ca 500 g
Garnering:
citronmeliss
florsocker
Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ned under gräddningen. Nagga bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt det svalna.
Gör fyllningen. Rör samman kesella, crème fraîche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp, då behåller de sin spänst bättre. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över litet florsocker.
Från Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar