FJÄRILSKAKOR MED HALLON
De här ljuvliga kakorna är både hälsosamma och goda - de serveras med sötad yoghurt och saftiga hallon.
12 kakor
2½ dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mjukt margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2½ dl matlagningsyoghurt
2 msk florsocker + till dekoration
24 hallon
Sätt ugnen på 200°C. Placera 12 pappersformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, bakpulver, margarin, socker, vaniljsocker, ägg och hälften av yoghurten i en matberedare eller mixer och kör till en väl blandad och jämn smet. Skeda upp smeten i formarna, sätt in i ugnen och grädda ca 20 minuter tills kakorna är gyllene och har höjt sig. Ta ut ur ugnen och låt svalna 5 minuter i muffinsplåten. Lägg upp på ett galler och låt svalna helt.
Vispa ihop resten av yoghurten med florsockret. Skär av ca 1 cm av toppen på kakorna. Gröp ur ca 2 tsk från mitten av varje kaka med hjälp av en tesked. Klicka i yoghurt och lägg på hallon och sätt tillbaka locket på kakorna, sådär litet lutande. Strö över litet florsocker och servera genast.
Det går även utmärkt att använda andra sorts bär. Pröva med blåbär, jordgubbar eller andra bär efter säsong. Det är också gott att garnera kakorna med riven choklad eller att strö över litet kakao.
Från Lev Bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar