SÖT CITRON- OCH KOKOSRUTA
Prova dessa tunna rutor med smak av citron och kokos som exploderar av smaker och gör succé till kaffet.
20 rutor
1 dl margarin + 100 g till fyllningen
4 dl fint vetemjöl
3 1/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 ägg
1½ dl matlagningsyoghurt
3 msk färskpressad citronsaft
2 msk finrivet citronskal
2½ dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa margarin, vetemjöl, 2/3 dl socker, vaniljsocker och 2 msk kallt vatten till en deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen 30 minuter.
Klä en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, med degen. Stick hål i degen med en gaffel, lägg på ett bakplåtspapper och häll i torkade gula ärter eller ris. Grädda pajskalet 10 minuter. Ta ut bönorna eller riset och grädda ytterligare 5 minuter tills pajskalet är gyllene.
Mixa 100 g margarin och resten av sockret till en vit, porös smet. Mixa ned äggen, ett i taget, tills alla ägg är väl blandade i smeten. Mixa ned yoghurt, citronsaft, citronskal och hälften av kokosen. Häll smeten i det gräddade pajskalet och stryk sedan ytan slät. Strö över resten av kokosen och grädda ca 20 minuter tills kakan är fast och gyllene.
Låt svalna och skär kakan i rutor, ca 5 x 6 cm stora, och servera.
Den här kakan är perfekt att ta med på picknicken eftersom den är lätt att skära i bitar och packa ned. Förvara kakan i en lufttät burk i kylen så håller den ca 5 dagar.
Från Lev Bättre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar