tisdag 1 april 2014

Dubbel chokladkaka

DUBBEL CHOKLADKAKA

Kakan kan bakas en dag i förväg och förvaras svalt fram till serveringen. Den går också att frysa.

Ca 10 bitar

150 g mjukt smör
4 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver

Topping:
100 g ljus eller mörk bakchoklad
ev citronmeliss till garnering

Servering:
vispgrädde med kakao


Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör. Sikta ned mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver. Mixa så kort tid som möjligt till en jämn smet och häll den i formen.

Grovhacka chokladen och strö över kakan. Grädda ca 30 minuter - kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt den kallna. Garnera ev kakan med litet citronmeliss och servera med vispad grädde pudrad med kakao.


Från Allers nr 12/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar