onsdag 23 september 2015

Sockerkaka med äpple och mandel

SOCKERKAKA MED ÄPPLE OCH MANDEL

8 - 10 bitar

125 g smör eller margarin
100 g mandelmassa
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl kesella
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vanilj
1½ tsk kanel
2 äpplen
25 g mandelspån
1½ msk pärlsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet och låt svalna. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kanel och vispa ned mjöl och matfett.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ned dem i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar