söndag 20 september 2015

Äppelkakor i långpanna

ÄPPELKAKOR I LÅNGPANNA

Små minismulisar som du serverar med vaniljsås om du vill göra det extra festligt.

Ca 35 bitar

8 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
250 g kallt smör eller margarin
3 ägg
3 - 4 äpplen
1 msk socker
ca ½ msk kanel

Smulfras:
150 g smält smör eller margarin
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1½ - 2 dl socker


Blanda ihop degen snabbt i en matberedare. Tillsätt äggen sist. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 30 cm. Klyfta äpplena tunt och lägg dem ovanpå. Strö över socker och kanel.

Blanda smält matfett med resterande ingredienser till smulfraset och strö smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills äpplena mjuknat och smulorna fått fin färg. Låt svalna något och skär i rutor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar