måndag 21 september 2015

Bullpanna

BULLPANNA

Bullarna blir saftigast om ingredienserna till fyllningen blandas samman innan de breds på.

2 x 30 bullar

125 g smör eller margarin
5 dl mjölk
3/4 pkt jäst för söta degar, 37,5 g
1 dl vit sirap
1 tsk salt
1 burk kesella naturell, 10% (250 g)
2 ägg
16 - 18 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mjukt smör eller margarin
1 - 1½ dl florsocker
1½ msk stött kardemumma

ägg till pensling
pärlsocker
mandelspån


Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och lös upp den i litet av degspadet. Tillsätt resten samt sirap, salt, kesella och ägg. Blanda i mjölet, litet i taget, tills det blir en smidig men inte alltför fast deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter till nästan dubbel storlek.

Rör samman matfett, socker och kardemumma.

Ta upp degen och arbeta lätt samman den på mjölat bakbord. Dela och kavla ut varje del till 60 x 30 cm. Bred på hälften av fyllningen, rulla ihop från långsidan till en rulle och dela i 30 bitar. Klä en långpanna med bakplåtspapper och sätt bullarna litet glest. Gör likadant med nästa del. Täck med bakdukar och jäs tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullpannan i nedre delen av ugnen i 200 grader 25 - 30 minuter. Låt svalna på galler.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar