torsdag 17 september 2015

Kladdkaka surprise

KLADDKAKA SURPRISE

En vacker kladdkaka med nougat och kanderade nötter. En riktig godiskaka!

Ca 8 bitar

2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
100 g dubbelnougat

Kanderade hasselnötter:
100 g nötter
1 dl socker
1 tsk pressad citron
1 tsk vatten

Till formen:
50 g hasselnötter
smör eller margarin


Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka nötterna till formen. Smörj en form med löstagbar botten och diameter 22 - 24 cm och strö i nötterna.

Vispa ägg, socker kakao och vetemjöl för hand. Blanda i det smälta matfettet. Häll smeten i formen. Skär nougaten i bitar och fördela den över smeten. Grädda 12 - 15 minuter. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.

Kanderade nötter:
Rosta nötterna i torr stekpanna, ta upp dem och gnugga av skalet. Smält socker med citron och vatten i en kastrull. Blanda ned nötterna och rör om. Ta upp dem och låt dem svalna på bakplåtspapper. Strö dem över kakan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar