KLADDKAKA SURPRISE
En vacker kladdkaka med nougat och kanderade nötter. En riktig godiskaka!
Ca 8 bitar
2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
100 g dubbelnougat
Kanderade hasselnötter:
100 g nötter
1 dl socker
1 tsk pressad citron
1 tsk vatten
Till formen:
50 g hasselnötter
smör eller margarin
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötterna till formen. Smörj en form med löstagbar botten och diameter 22 - 24 cm och strö i nötterna.
Vispa ägg, socker kakao och vetemjöl för hand. Blanda i det smälta matfettet. Häll smeten i formen. Skär nougaten i bitar och fördela den över smeten. Grädda 12 - 15 minuter. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.
Kanderade nötter:
Rosta nötterna i torr stekpanna, ta upp dem och gnugga av skalet. Smält socker med citron och vatten i en kastrull. Blanda ned nötterna och rör om. Ta upp dem och låt dem svalna på bakplåtspapper. Strö dem över kakan.
En vacker kladdkaka med nougat och kanderade nötter. En riktig godiskaka!
Ca 8 bitar
2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
100 g dubbelnougat
Kanderade hasselnötter:
100 g nötter
1 dl socker
1 tsk pressad citron
1 tsk vatten
Till formen:
50 g hasselnötter
smör eller margarin
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötterna till formen. Smörj en form med löstagbar botten och diameter 22 - 24 cm och strö i nötterna.
Vispa ägg, socker kakao och vetemjöl för hand. Blanda i det smälta matfettet. Häll smeten i formen. Skär nougaten i bitar och fördela den över smeten. Grädda 12 - 15 minuter. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.
Kanderade nötter:
Rosta nötterna i torr stekpanna, ta upp dem och gnugga av skalet. Smält socker med citron och vatten i en kastrull. Blanda ned nötterna och rör om. Ta upp dem och låt dem svalna på bakplåtspapper. Strö dem över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar