söndag 13 september 2015

Mintkladdkaka

MINTKLADDKAKA

Balansen mellan choklad och mint är perfekt. Mintsmaken kan anas, men tar inte över. Jättegod helt enkelt.

Ca 12 bitar

150 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
10 After Eight-plattor

Garnering:
75 g ljus choklad
ev florsocker


Sätt ugnen på 180 grader.

Smörj en form med löstagbar kant, 22 - 23 cm i diameter, med matfett och bröa med kokosflingor.

Smält matfettet i en kastrull.Tillsätt socker, ägg, kakao, mjöl, salt och vaniljsocker och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Tryck försiktigt i After Eight-plattorna litet varstans i smeten. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt den kallna i formen och lägg upp den på serveringsfat.

Garnering:
Hacka och smält chokladen. Bred ut den på kakan och låt den stelna. Pudra ev över litet florsocker.

Servera med en klick lättvispad grädde.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar