MINTKLADDKAKA
Balansen mellan choklad och mint är perfekt. Mintsmaken kan anas, men tar inte över. Jättegod helt enkelt.
Ca 12 bitar
150 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
10 After Eight-plattor
Garnering:
75 g ljus choklad
ev florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, 22 - 23 cm i diameter, med matfett och bröa med kokosflingor.
Smält matfettet i en kastrull.Tillsätt socker, ägg, kakao, mjöl, salt och vaniljsocker och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Tryck försiktigt i After Eight-plattorna litet varstans i smeten. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt den kallna i formen och lägg upp den på serveringsfat.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Bred ut den på kakan och låt den stelna. Pudra ev över litet florsocker.
Servera med en klick lättvispad grädde.
Balansen mellan choklad och mint är perfekt. Mintsmaken kan anas, men tar inte över. Jättegod helt enkelt.
Ca 12 bitar
150 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
3 msk kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
10 After Eight-plattor
Garnering:
75 g ljus choklad
ev florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, 22 - 23 cm i diameter, med matfett och bröa med kokosflingor.
Smält matfettet i en kastrull.Tillsätt socker, ägg, kakao, mjöl, salt och vaniljsocker och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Tryck försiktigt i After Eight-plattorna litet varstans i smeten. Grädda kladdkakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt den kallna i formen och lägg upp den på serveringsfat.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Bred ut den på kakan och låt den stelna. Pudra ev över litet florsocker.
Servera med en klick lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar