onsdag 2 september 2015

Browniebakelser

BROWNIEBAKELSER

Chokladrutor med extra allt! Servera dem med vispad grädde och litet frukt, så blir de som små bakelser. De är goda även utan glasyr.

Ca 25 rutor

200 g smör eller margarin
175 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 100 g ljus choklad

Chokladkräm:
1½ dl vispgrädde
125 g mörk choklad
(hackad eller knappar)
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjukt smör eller margarin

Garnering:
physalis
mynta
ev dekorationspärlor


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Hacka den mörka chokladen och låt den smälta i det heta matfettet. Vispa ägg och socker lätt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ned detta i äggsmeten tillsammans med matfettet.

Bred ut smeten i en långpanna, ca 22 x 30 cm, med bakplåtspapper. Strö över hackad ljus choklad och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

Chokladkräm:
Låt grädden koka upp och ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör i sirap och vaniljsocker. Klicka i matfettet under omrörning. Låt stelna till spritsbar konsistens.

Skär kakan i rutor. Häll chokladkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen på rutorna och dekorera med physalis, ev mynta och dekorationspärlor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar