CHOKLADRUTOR MED MANGO
Vill du svänga ihop något riktigt gott till eftermiddagskaffet? Prova detta recept!
Ca 24 st
125 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
3½ dl socker
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
ca 200 g mango, gärna fryst och tärnad
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält matfettet och låt chokladen smälta i det. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj och bakpulver och rör ned detta i smeten växelvis med grädden och smörchokladen.
Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper. Fördela mangon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Vill du svänga ihop något riktigt gott till eftermiddagskaffet? Prova detta recept!
Ca 24 st
125 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
3½ dl socker
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
ca 200 g mango, gärna fryst och tärnad
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält matfettet och låt chokladen smälta i det. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj och bakpulver och rör ned detta i smeten växelvis med grädden och smörchokladen.
Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper. Fördela mangon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar