tisdag 8 september 2015

Chokladrutor med mango

CHOKLADRUTOR MED MANGO

Vill du svänga ihop något riktigt gott till eftermiddagskaffet? Prova detta recept!

Ca 24 st

125 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
3½ dl socker
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
ca 200 g mango, gärna fryst och tärnad


Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen. Smält matfettet och låt chokladen smälta i det. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vanilj och bakpulver och rör ned detta i smeten växelvis med grädden och smörchokladen.

Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper. Fördela mangon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar