PARMESANKEX MED GRÄSLÖK
OCH SESAMFRÖN
Gott tilltugg att servera till helgens drink!
Ca 50 kex
150 g parmesan
1 kruka gräslök
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 dl sesamfrön
flingsalt
Sätt ugnen på 220 grader. Grovriv osten och hacka gräslöken.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smula ned matfettet och tillsätt mjölk, gräslök och parmesan. Dela degen i 2 lika stora delar och rulla till 2 längder som du rullar i sesamfrön och flingsalt. Låt vila i kylen ca 20 minuter.
Skiva rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakpapper. Grädda i ugnen tills de har fin färg och är frasiga, ca 15 minuter.
OCH SESAMFRÖN
Gott tilltugg att servera till helgens drink!
Ca 50 kex
150 g parmesan
1 kruka gräslök
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 dl sesamfrön
flingsalt
Sätt ugnen på 220 grader. Grovriv osten och hacka gräslöken.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smula ned matfettet och tillsätt mjölk, gräslök och parmesan. Dela degen i 2 lika stora delar och rulla till 2 längder som du rullar i sesamfrön och flingsalt. Låt vila i kylen ca 20 minuter.
Skiva rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakpapper. Grädda i ugnen tills de har fin färg och är frasiga, ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar