måndag 7 september 2015

Smördegsgömma

SMÖRDEGSGÖMMA

4 personer

1 rulle färdig smördeg, 250 g
ägg till pensling

Fyllning:
2 äpplen, 300 - 350 g,
gärna åt det sötare hållet
1 dl frysta lingon
100 g mandelmassa

Servering:
vispgrädde


Skölj äpplena, skiva dem tunt och blanda med lingonen. Riv mandelmassan grovt. Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg smördegen på en bakpappersklädd plåt. Strö hälften av mandelmassan på smördegen. Lägg sedan på äppelblandningen men lämna degkanterna fria. Strö över resten av mandelmassan. Vik in kanterna, pensla med ägg och baka tills färgen är fint gyllenbrun i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servera nybakad med en rejäl klick vispad grädde!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar