lördag 12 september 2015

Persikokaka

PERSIKOKAKA

8 - 10 bitar

150 g smör eller margarin
2 äggulor
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 dl vetemjöl
1 dl kokosmjöl
1½ tsk bakpulver
3 persikor eller nektariner

Garnering:
florsocker
mynta



Sätt ugnen på 175 grader.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Smörj och bröa formen. Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa äggulorna och det hela ägget med socker i en skål till en fluffig smet. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och avsvalnat matfett. Rör ned vetemjölet blandat med kokosmjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen. Skala, dela och kärna ur persikorna och skär dem i bitar. Lägg dem ovanpå smeten och tryck ned dem lätt.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den läggs upp på fat. Garnera kakan med siktat florsocker och mynta. Servera med fluffigt vispad vaniljsås.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar