CITRONRUTOR MED HALLON
Ljuvligt syrliga, med fyllning av färskost ... Grädda kakan och låt den stelna i kylen.
Ca 30 rutor
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl socker
175 g smält smör eller margarin
1 rumsvarmt ägg
Fyllning:
350 g naturell färskost, t ex
Philadelphia (dock ej light)
2 dl vispgrädde
finrivet skal och saft av 1½ citron
1 1/4 dl socker
3 ägg
Garnering:
ca 30 hela vackra hallon
Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Blanda mjöl och bakpulver och lägg i en matberedare. Häll i sockret, smält matfett och sist ägget och blanda snabbt till en deg. Tryck ut degen i formen och grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 150 grader.
Vispa snabbt ihop färskost, grädde, citronskal och -saft och socker. Vispa i äggen sist och häll blandningen över kakbottnen. Grädda 25 - 30 minuter (kakan ska inte vara helt fast). Låt svalna något och ställ i kyl 1 - 2 timmar för att stelna.
Skär upp i rutor och garnera varje ruta med ett hallon.
Ljuvligt syrliga, med fyllning av färskost ... Grädda kakan och låt den stelna i kylen.
Ca 30 rutor
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl socker
175 g smält smör eller margarin
1 rumsvarmt ägg
Fyllning:
350 g naturell färskost, t ex
Philadelphia (dock ej light)
2 dl vispgrädde
finrivet skal och saft av 1½ citron
1 1/4 dl socker
3 ägg
Garnering:
ca 30 hela vackra hallon
Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Blanda mjöl och bakpulver och lägg i en matberedare. Häll i sockret, smält matfett och sist ägget och blanda snabbt till en deg. Tryck ut degen i formen och grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 150 grader.
Vispa snabbt ihop färskost, grädde, citronskal och -saft och socker. Vispa i äggen sist och häll blandningen över kakbottnen. Grädda 25 - 30 minuter (kakan ska inte vara helt fast). Låt svalna något och ställ i kyl 1 - 2 timmar för att stelna.
Skär upp i rutor och garnera varje ruta med ett hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar