tisdag 22 september 2015

Kladdkakelängder

KLADDKAKELÄNGDER

En krämig botten, toppad med både bär och grädde. Du kan även dekorera med frukt och nötter.

Ca 35 bitar

350 g mjukt smör eller margarin
7 3/4 dl socker (700 g)
½ dl ljus sirap
7 stora ägg
2½ dl kakao
5,8 dl vetemjöl (350 g)
½ dl vaniljsocker

Garnering:
4 - 5 dl vispgrädde
2 msk kakao och 1 - 2 msk florsocker
eller
bär efter säsong, t ex blåbär,
björnbär och hallon
ev mynta eller citronmeliss


Rör ihop matfett, socker och sirap tills allt är blandat, inte mer. Vispa lätt samman äggen och rör ned dem. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned. Rör om till en jämn smet och häll upp den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader 20 - 25 minuter.

Vispa grädden lätt och tillsätt ev siktad kakao och siktat florsocker. Rör om. Skär i tre längder eller skär upp dem i portionsstora rutor. Garnera med grädde och ev bär (uteslut då kakao och florsocker ur grädden).
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar