SUPERGODA KAFFERUTOR
Läckra s k blondies i amerikansk stil med en förhållandevis fast kaksmet. Platta, mjuksega rutor med härlig kaffesmak.
24 st
225 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl socker
3 msk bryggt kaffe
2 ägg
½ dl mandelspån
Whiskyglasyr:
1 msk smält smör eller margarin
2 msk whisky
2 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform, ca 23 x 33 cm, med bakpapper.
Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser utom mandeln i en bunke. Rör i smält matfett, kaffe och ägg. Smeten ska bli relativt fast. Tryck ut den i formen och strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Blanda smält matfett och whisky. Rör i florsockret, litet i taget, till en jämn glasyr och spritsa eller ringla den generöst över kakan. Låt glasyren stelna ca 30 minuter och skär den sedan i rutor.
Förvara kakorna svalt i burk med tättslutande lock upp till 4 dagar.
Läckra s k blondies i amerikansk stil med en förhållandevis fast kaksmet. Platta, mjuksega rutor med härlig kaffesmak.
24 st
225 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl socker
3 msk bryggt kaffe
2 ägg
½ dl mandelspån
Whiskyglasyr:
1 msk smält smör eller margarin
2 msk whisky
2 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform, ca 23 x 33 cm, med bakpapper.
Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser utom mandeln i en bunke. Rör i smält matfett, kaffe och ägg. Smeten ska bli relativt fast. Tryck ut den i formen och strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Blanda smält matfett och whisky. Rör i florsockret, litet i taget, till en jämn glasyr och spritsa eller ringla den generöst över kakan. Låt glasyren stelna ca 30 minuter och skär den sedan i rutor.
Förvara kakorna svalt i burk med tättslutande lock upp till 4 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar