måndag 7 september 2015

Supergoda kafferutor

SUPERGODA KAFFERUTOR

Läckra s k blondies i amerikansk stil med en förhållandevis fast kaksmet. Platta, mjuksega rutor med härlig kaffesmak.

24 st

225 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl socker
3 msk bryggt kaffe
2 ägg
½ dl mandelspån

Whiskyglasyr:
1 msk smält smör eller margarin
2 msk whisky
2 dl florsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform, ca 23 x 33 cm, med bakpapper.

Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser utom mandeln i en bunke. Rör i smält matfett, kaffe och ägg. Smeten ska bli relativt fast. Tryck ut den i formen och strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Låt kakan svalna helt.

Glasyr:
Blanda smält matfett och whisky. Rör i florsockret, litet i taget, till en jämn glasyr och spritsa eller ringla den generöst över kakan. Låt glasyren stelna ca 30 minuter och skär den sedan i rutor.

Förvara kakorna svalt i burk med tättslutande lock upp till 4 dagar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar