NEKTARINPAJ MED MANDEL
4 portioner
4 nektariner
1 dl vetemjöl
½ dl rörsocker
50 g skållad mandel
1 tsk vaniljsocker
75 g smör eller margarin
Garnering:
mynta
Servering:
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor och fördela dem i 4 smorda portionsformar, ca 12 cm i diameter. Blanda mjöl, socker, mandel och vaniljsocker. Mixa 10 sekunder i matberedare med kniven monterad. Tillsätt kylskåpskallt matfett i bitar och mixa 5 sekunder. Strö smulorna över frukten.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Garnera med mynta och servera med lättvispad grädde, ev smaksatt med persikolikör.
4 portioner
4 nektariner
1 dl vetemjöl
½ dl rörsocker
50 g skållad mandel
1 tsk vaniljsocker
75 g smör eller margarin
Garnering:
mynta
Servering:
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor och fördela dem i 4 smorda portionsformar, ca 12 cm i diameter. Blanda mjöl, socker, mandel och vaniljsocker. Mixa 10 sekunder i matberedare med kniven monterad. Tillsätt kylskåpskallt matfett i bitar och mixa 5 sekunder. Strö smulorna över frukten.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Garnera med mynta och servera med lättvispad grädde, ev smaksatt med persikolikör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar