PARMESANSCONES MED SOLTORKADE TOMATER
Scones är ett genialt sätt att på kort tid få till en fikastund med lyxkänsla. Utan större kostnad! En klick aprikosmarmelad är mycket gott att ha på.
Ca 15 scones
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
1 ägg
2 - 3 dl mjölk
7 - 10 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka timjan (spara litet att toppa
sconesen med)
125 g parmesan
1 ägg
flingsalt
Sätt ugnen på 240 grader.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Nyp ihop matfettet med de torra ingredienserna. Blanda ägg och 2 dl mjölk. Finhacka soltorkade tomater och timjan och grovriv parmesanen. Rör ned allt i mjölblandningen och arbeta hastigt ihop till en jämn smet. Känns degen torr, blanda i den sista mjölken.
Lägg upp smeten på ett lätt mjölat bakbord och forma till en rektangulär "längd", ca 30 cm lång. Skär degen i trekanter och lägg på bakpapper. Pensla med ägg och toppa med flingsalt och färsk timjan. Grädda ca 20 minuter.
Servera gärna med smör, en bit lagrad parmesan och en klick aprikosmarmelad.
Scones är ett genialt sätt att på kort tid få till en fikastund med lyxkänsla. Utan större kostnad! En klick aprikosmarmelad är mycket gott att ha på.
Ca 15 scones
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
1 ägg
2 - 3 dl mjölk
7 - 10 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka timjan (spara litet att toppa
sconesen med)
125 g parmesan
1 ägg
flingsalt
Sätt ugnen på 240 grader.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Nyp ihop matfettet med de torra ingredienserna. Blanda ägg och 2 dl mjölk. Finhacka soltorkade tomater och timjan och grovriv parmesanen. Rör ned allt i mjölblandningen och arbeta hastigt ihop till en jämn smet. Känns degen torr, blanda i den sista mjölken.
Lägg upp smeten på ett lätt mjölat bakbord och forma till en rektangulär "längd", ca 30 cm lång. Skär degen i trekanter och lägg på bakpapper. Pensla med ägg och toppa med flingsalt och färsk timjan. Grädda ca 20 minuter.
Servera gärna med smör, en bit lagrad parmesan och en klick aprikosmarmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar