onsdag 8 juli 2015

Syltrutor med toscatäcke

SYLTRUTOR MED TOSCATÄCKE

Ca 30 bitar

150 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 - 1½ dl jordgubbssylt

Toscaglasyr:
75 g smör eller margarin
½ dl socker
½ dl sirap
1½ msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl grovt hackade hasselnötter
eller valfria nötter

Garnering:
jordgubbar


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör i citronskal och blanda i mjöl och bakpulver. Rör ned detta i äggsmeten och häll den i en bakpappersklädd mindre långpanna, 30 x 20 cm. Bred ut till ett jämnt lager. Fördela sylten över och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 15 - 17 minuter.

Smält matfettet till glasyren och rör ned resterande ingredienser utom hasselnötterna. Sjud upp under omrörning tills den tjocknar. Rör ned nötterna och fördela smeten över kakan. Grädda ytterligare 10 - 12 minuter eller till fin färg. Låt svalna och skär i rutor.

Garnera med delade jordgubbar.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar