lördag 11 juli 2015

Frasiga krusbärsflarn

FRASIGA KRUSBÄRSFLARN

8 st

1 rulle kyld smördeg, 250 g
ägg till pensling
ca 400 g krusbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl
ca 125 g mandelmassa
ca 50 g mandelspån

Till servering:
vispad grädde eller mjukrörd vaniljglass


Rulla ut smördegen och sporra ut längder eller kvadrater. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och rulla upp en liten kant runtom på varje. Nagga väl och pensla med uppvispat ägg.

Dela krusbären om de är stora. Blanda socker med potatismjöl och strö över bären. Vänd runt dem. Fördela bären på smördegsbitarna. Smula över mandelmassan och strö över mandelspån. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter eller tills de har fått färg och ser frasiga ut.

Servera lätt ljumma med grädde eller glass.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar