måndag 13 juli 2015

Lyxig hallon- och chokladkaka

LYXIG HALLON- OCH CHOKLADKAKA

En favorit som man kan baka hur många gånger som helst - alla gillar den!

Ca 30 rutor

300 g mörk choklad
250 g smör eller margarin
6 ägg
3 dl rörsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 50 g pistagenötter
125 - 150 g hallon

Garnering:
hallon
pistagenötter


Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen. Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta i det varma matfettet.

Vispa ägg och rörsocker litet lätt pösigt. Blanda mjölet med vanilj, bakpulver och pistagenötter. Vänd ned det i smeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm. Strö på hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera ev med hallon och pistagenötter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar