torsdag 2 juli 2015

Chokladrutor med svarta vinbär och kolagrädde

CHOKLADRUTOR MED SVARTA VINBÄR
OCH KOLAGRÄDDE

Choklad och vinbär är en god kombination. Med len, vispad grädde blandad med dulce de leche blir detta sommarens fikafavorit.

15 bitar

175 g smör eller margarin
4 ägg
5 dl socker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl svarta vinbär

Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ned matfett, mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över bären. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna.

Vispa grädden och vänd ned den karamelliserade mjölken. Servera med kolagrädden och ev extra bär.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar