söndag 12 juli 2015

Ljuvliga petits choux

LJUVLIGA PETITS CHOUX

20 - 22 st

1½ dl vatten
1½ dl mjölk
100 g smör eller margarin
2 tsk socker
3 dl vetemjöl
4 ägg

Fyllning:
2 förpackningar hallonmousse
med tillhörande ingredienser
hallon

Garnering:
30 - 50 g mörk choklad
florsocker


Koka upp vatten, mjölk, matfett och socker. Sänk värmen, tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper från kastrullen. Rör ned äggen, ett i taget, med elvisp. Klicka eller spritsa ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 250 grader från början. Efter 5 minuter sänks värmen till 175 grader och gräddningen fortsätter ca 25 minuter. Låt svalna och skär av lock.

Tillred moussen enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll en spritspåse med moussen och spritsa ut den på bottnarna. Fördela önskad mängd hallon ovanpå och lägg på locken. Smält chokladen och ringla den över. Sikta över florsocker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar