söndag 19 juli 2015

Små krusbärspajer

SMÅ KRUSBÄRSPAJER

Små fina, fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - somrigare kan det inte bli.

8 småpajer

225 g smör eller margarin
1 äggula
½ dl socker
5 dl vetemjöl

Fyllning:
400 g krusbär, röda och gröna
50 g rumstempererat smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
50 g mandelmjöl
1 msk vetemjöl

Topping:
1 äggvita
2 msk socker

Tillbehör:
vaniljglass


Skiva matfettet och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter.

Kavla ut pajdegen 2 - 3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i fördjupningarna i muffinsplåten och sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning:
Rensa och snoppa krusbären. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Blanda ned ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna och lägg ca 5 krusbär i varje form ovanpå smeten.

Lägg på deglocken och kläm ned dem något runt de yttre kursbären. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med vaniljsås.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar