onsdag 8 juli 2015

Kladdkaka med fudge och bär

KLADDKAKA MED FUDGE OCH BÄR

Ca 12 bitar

150 g smör eller margarin
2½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Fudge:
1½ dl vispgrädde
1½ dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g rumstempererat smör eller margarin

Garnering:
1 l jordgubbar


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ned dem under omrörning. Häll smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Fördela jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 12 - 13 minuter.

Fudge:
Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och sjud några minuter. Dra kastrullen från värmen och rör ned finhackad choklad och matfett. Låt svalna något och häll det över chokladkakan. Låt stå i kylen 3 - 4 timmar. Garnera med jordgubbar och servera ev med vispad grädde.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar