söndag 12 juli 2015

Chokladrulle med maräng

CHOKLADRULLE MED MARÄNG

Ca 8 - 10 portioner

Botten:
2 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 - 3 msk kakao
1 - 2 msk kallt vatten

Maräng:
4 äggvitor
2½ dl socker
1 - 2 msk citronsaft
75 g mosade hallon
50 g mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
ca 3 dl hallon, varav några till garnering

Garnering:
hallon
citronmeliss
ev florsocker


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ned det i smeten under omrörning. Tillsätt vattnet. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 25 x 35 cm.

Vispa äggvitorna i ren, torr skål till hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning tills det blir ett tjockt, blankt skum. Blanda citronsaft med hallonmos och vänd ned i äggvitevispet. Klicka och bred vispet över bottnen och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 16 - 20 minuter.

Ta upp och låt svalna. Vänd försiktigt. Dra av papperet den gräddats på. Lägg på vispad grädde och hallon och rulla ihop försiktigt. Garnera med hallon och citronmeliss och pudra ev över florsocker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar