söndag 19 juli 2015

Capritårta

CAPRITÅRTA

En italiensk klassiker med tät smak av mörk choklad och rom - och glutenfri är den också!

1 tårta

200 g sötmandel
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
1 dl vit rom
5 ägg
2½ dl socker
2 msk maizena
1 msk bakpulver
1 tsk salt

Garnering:
1 msk florsocker


Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn.

Smält choklad och matfett på svag värme, låt svalna och häll i rommen. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, maizena, bakpulver, salt och till sist den smälta chokladblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt svalna i formen och ta sedan ur kakan och pudra med florsocker. Dekorera med färska bär.

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar