måndag 13 juli 2015

Mumsiga syltrutor

MUMSIGA SYLTRUTOR

Gör egen sylt och baka de godaste syltkakorna!

Ca 40 st

Sylt:
150 g röda vinbär
150 g hallon
250 g syltsocker

Deg:
6½ - 7 dl vetemjöl
2 dl socker
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
275 g smör eller margarin
1 stort ägg


Sätt ugnen på 200 grader.

Sylt:
Koka sylten enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 2 dl av sylten går åt till kakan.

Deg:
Blanda ingredienserna, gärna i matberedare. Kör i så fall bara precis samman till en deg. Svep in i plast och låt vila svalt 20 - 30 minuter.

Låt ca 1/4 av degen ligga kvar i kylen. Kavla ut resten av degen på ett bakpapper till en rektangel som motsvarar långpannan eller plåten, ca 30 x 40 cm. Bred på sylten (2 dl). Kavla ut resten av degen och skär i smala längder. Lägg ut dem på kakan i ett rutmönster.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter och låt svalna. Skär i rutor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar