måndag 13 juli 2015

Hallonmaräng

HALLONMARÄNG

Här vispar vi ihop en fluffig maräng av äggvitorna. Bred den på toppen av kakan - vackert och gott.

Ca 20 bitar

100 g mjukt smör eller margarin
1½ dl socker
rivet skal av 1 - 2 limefrukter
5 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2½ msk mjölk
2 - 2½ dl hallon

Marängsmet:
5 äggvitor
2½ dl socker
½ tsk pressad limesaft


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt limeskalet och en äggula i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper. Strö på hallonen.

Marängsmet:
Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Pressa i limesaften. Vispa till en fast smet och bred den ovanpå smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått litet färg. Vakta den noga. Ställ in en plåt ett steg ovanför kakan. Fortsätt gräddningen - total gräddningstid är ca 40 minuter. Låt kakan svalna och servera den sedan hel eller skär den i rutor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar