söndag 12 juli 2015

Blåbärscheesecake

BLÅBÄRSCHEESECAKE

En favorit till både fika och dessert. Servera cheesecake på klassiskt vis som tårta eller skär den i oemotståndliga munsbitar. Oavsett vilket toppas den förstås med färska bär.

10 - 12 bitar

Botten:
Ca 10 digestivekex, gärna osötade
80 g smält smör eller margarin

Fyllning:
200 g färskost av philadelphiatyp
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1½ dl mixade blåbär

Garnering:
blåbär


Mixa kexen och tillsätt matfettet. Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Ställ kallt för att stelna.

Vispa ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa äggvitor och vispgrädde till fluffigt skum i separata skålar. Vänd ned blåbärsmixet i äggsmeten, blanda sedan i vispgrädden och sist äggvitorna. Rör samman med stora tag.

Ta ut formen, häll fyllningen över och bred ut den jämnt. Låt stå i frysen minst 6 timmar. Ta upp en stund före servering och skär i rutor om du så vill. Garnera med blåbär.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar