NÖTSNITTAR
Ett bekvämt sätt att baka många kakor på. Rulla ut degen till smala rullar, grädda och skär i lagom stora bitar.
Ca 30 kakor
125 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 ägg
rivet skal av ½ citron
3½ dl vetemjöl
Fyllning:
50 g margarin eller smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse hackade nötkärnor, 35 g
Rör samman matfett och socker i en matberedare eller bunke. Tillsätt ägg och därefter citronskal och mjöl. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den mitt itu. Forma 2 jämntjocka längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i varje längd.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela den i längderna. Grädda dem mitt i ugnen i 225° 10 - 12 minuter. Låt längderna svalna. Skär dem med en vass kniv i ca 2 cm lätt sneda bitar.
Nötglasyren kan bytas ut mot 3 - 4 msk fast röd sylt. Glasera med 1 dl florsocker utrört i 3/4 - 1 msk vatten medan längderna är varma.
Från Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar