tisdag 22 juli 2014

Mandelringar

MANDELRINGAR

Ca 10 st

150 g mandelmassa
200 g smör eller margarin
2 äggulor
2 dl vetemjöl

Till formarna:
smör eller margarin
1 påse (35 g) mandelspån

Garnering:
florsocker
2 dl vispgrädde
(mandellikör eller mandelmassa)
färska eller frysta hallon och blåbär


Smörj små runda hålformar ca 9 cm i diameter väl med matfett. Strö i mandelspån.

Riv mandelmassan i en matberedare eller på rivjärn. Rör matfettet smidigt och poröst med maskin eller för hand. Tillsätt mandelmassan litet i taget. Rör till sist i äggulorna. Blanda i mjölet och fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.

Placera ugnsgallret på första falsen nedifrån i ugnen och ställ formarna på gallret. Grädda i 200° 12 - 15 minuter. Låt kakorna svalna i formarna innan de stjälps upp på bakgaller.

Garnera kransarna med litet siktat florsocker vid serveringen. Eller fyll hålen med vispad grädde, ev smaksatt med litet mandellikör eller riven mandelmassa. Garnera med färska eller lätt tinade frysta bär.


Från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar