tisdag 15 juli 2014

Kokosmazariner

KOKOSMAZARINER

Mazariner hör till de festligare kaffekakorna. Dessa är gudomligt goda!

Ca 20 st

Mördegsbotten:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl 1 äggula
100 g margarin eller smör

Fyllning:
100 g margarin eller smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl riven kokos
ca 1½ dl hallonsylt

Glasyr:
"syltspad" från hallonsylten
2 dl florsocker
2 msk vatten


Arbeta snabbt ihop ingredienserna till bottnarna i en matberedare eller för hand i en bunke. Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet ca 1 timme.

Rör samman matfett och socker till fyllningen och tillsätt ägg och kokosflingor. Låt hallonsylten rinna av något i en sil och spara spadet.

Kavla ut degen 2 - 3 mm tjock. Ta med mått ut runda kakor, ca 8 cm i diameter. Klä små runda aluminiumformar med degen. Lägg ½ tsk avrunnen hallonsylt i varje form. Fyll formarna till 2/3 med kokossmeten och ställ dem på en plåt. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 minuter.

Låt mazarinerna kallna. Bred sedan över litet "syltspad" och glasera slutligen med florsocker utrört med litet kallt vatten.


Från Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar