onsdag 9 juli 2014

Jordgubbstårta med vit choklad

JORDGUBBSTÅRTA MED VIT CHOKLAD

10 portioner

200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg

Jordgubbsglass:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl jordgubbar

Garnering:
choklad- och kokosdoppade jordgubbar


Smält chokladen över vattenbad. Den får inte bli för varm, då blir den grynig. Vispa grädden och rör ned ett ägg i taget i chokladen. Blanda i en klick av grädden och vänd sedan ned resten. Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys 4 timmar.

Jordgubbsglass: Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt, mosa jordgubbarna och rör ned i äggsmeten. Vänd ned i grädden, häll smeten i formen och frys 4 timmar. Doppa jordgubbar i smält choklad och riven kokos och låt stelna. Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen.


Från Hemmets Journal 24/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar