JORDGUBBSTÅRTA MED VIT CHOKLAD
10 portioner
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg
Jordgubbsglass:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl jordgubbar
Garnering:
choklad- och kokosdoppade jordgubbar
Smält chokladen över vattenbad. Den får inte bli för varm, då blir den grynig. Vispa grädden och rör ned ett ägg i taget i chokladen. Blanda i en klick av grädden och vänd sedan ned resten. Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys 4 timmar.
Jordgubbsglass: Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt, mosa jordgubbarna och rör ned i äggsmeten. Vänd ned i grädden, häll smeten i formen och frys 4 timmar. Doppa jordgubbar i smält choklad och riven kokos och låt stelna. Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen.
Från Hemmets Journal 24/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar