onsdag 9 juli 2014

Glömd maräng med citrongrädde

GLÖMD MARÄNG MED CITRONGRÄDDE

8 portioner

3 äggvitor
2 dl socker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver

Citrongrädde:
3 äggulor
½ dl socker
rivet skal av 1 citron
pressad saft av 1 citron
3 dl vispgrädde

Garnering:
500 g jordgubbar


Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bakpulver och tillsätt litet i taget under vispning. Vispa till en hård maräng. Klicka smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Gör en fördjupning i mitten. Baka i ugnen, 225°, 2 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar minst 3 timmar eller över natten.

Citrongrädde: Blanda äggulor, socker, citronskal och 2 msk citronsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar och låt kallna. Vispa grädden. Rör ut krämen med en klick grädde och blanda sedan i resten av grädden.

Ta ut marängen ur formen och lägg den på ett fat. Fyll med citrongrädden och halverade jordgubbar.


Från Hemmets Journal 24/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar