Dessa kakor ska jag baka nu i helgen. Det var tänkt att vi skulle göra dem i december, men därav blev intet. Jag har tagit receptet ur en bok som heter "Söta saker" av Therésia Erneborg. Hon har även en blogg som har samma namn som boken, jag köpte faktiskt boken via bloggen ... En liten småkaka är aldrig någonsin fel!
Så här skriver hon själv:
"De här kakorna smakar iskalla vinterdagar och frostigt rosiga kinder. Eller jordnötssmör, beroende på vilka referenser man har. De är både salta och söta på en gång och fullständigt smälter i munnen."
SÖTSALTA JORDNÖTSKAKOR
40 - 50 st
1 dl socker
1 dl farin
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör
1 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör. Rör i ägget. Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i. Forma degen till små bollar och ställ ut dem glest på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel så att de blir randiga.
Grädda dem mitt i ugnen, 200 grader, 8 - 10 minuter.
Så här skriver hon själv:
"De här kakorna smakar iskalla vinterdagar och frostigt rosiga kinder. Eller jordnötssmör, beroende på vilka referenser man har. De är både salta och söta på en gång och fullständigt smälter i munnen."
SÖTSALTA JORDNÖTSKAKOR
40 - 50 st
1 dl socker
1 dl farin
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör
1 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Blanda socker, farin, smör, vaniljsocker och jordnötssmör. Rör i ägget. Blanda mjölet med salt och bakpulver och rör i. Forma degen till små bollar och ställ ut dem glest på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel så att de blir randiga.
Grädda dem mitt i ugnen, 200 grader, 8 - 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar