VALNÖTSMARÄNG
Nötigt och frasigt för gottegrisar.
8 - 10 bitar
3 äggvitor
½ tsk pressad citronsaft
1½ dl socker
1 dl grovhackade valnötter
2 dl vispgrädde
1 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
2 msk florsocker
1 l färska jordgubbar
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Vispa ned sockret, litet i taget, och bred ut smeten till en rund botten på ca 30 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
Vispa grädden och rör i matyoghurt och florsocker. Klicka grädden på marängen och lägg på bären delade i halvor.
Nötigt och frasigt för gottegrisar.
8 - 10 bitar
3 äggvitor
½ tsk pressad citronsaft
1½ dl socker
1 dl grovhackade valnötter
2 dl vispgrädde
1 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
2 msk florsocker
1 l färska jordgubbar
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Vispa ned sockret, litet i taget, och bred ut smeten till en rund botten på ca 30 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
Vispa grädden och rör i matyoghurt och florsocker. Klicka grädden på marängen och lägg på bären delade i halvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar