DAGENS RECEPT 14-10-31
VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT
På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det bli godare?
8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex Cointreau
Garnering:
2 - 3 passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ned ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ned kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Vit choklad är extra värmekänslig.
Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ned likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys minst 3 timmar. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen och låt tårtan stå framme ca 30 minuter före serveringen.
VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT
På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det bli godare?
8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex Cointreau
Garnering:
2 - 3 passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ned ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ned kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Vit choklad är extra värmekänslig.
Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ned likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys minst 3 timmar. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen och låt tårtan stå framme ca 30 minuter före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar