BLÅBÄRSMUFFINS MED VANILJKRÄM
Muffins med krämig vaniljfyllning!
16 - 18 st
175 g smör
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
ca 3 dl blåbär, färska eller frysta och otinade
1½ - 2 dl vaniljkräm (hemlagad eller kallrörd marsán)
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och ta det från värmen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ned i smeten växelvis med smöret och sist blåbären. Fyll smeten i muffinsformar till ca 3/4, ev smorda silikonformar.
Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen i muffinsen genom att trycka ned tyllen i smeten och spritsa i krämen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Muffins med krämig vaniljfyllning!
16 - 18 st
175 g smör
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
ca 3 dl blåbär, färska eller frysta och otinade
1½ - 2 dl vaniljkräm (hemlagad eller kallrörd marsán)
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och ta det från värmen. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ned i smeten växelvis med smöret och sist blåbären. Fyll smeten i muffinsformar till ca 3/4, ev smorda silikonformar.
Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen i muffinsen genom att trycka ned tyllen i smeten och spritsa i krämen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar