RULLEBRÖD
Pizza är en rätt som är känd av de flesta, men det kan vara roligt med en variant. Rullebröd är ett mellanting mellan pizza och pirog - fyllningen kan varieras efter önskan.
2 rullar
2 msk smör eller margarin
1½ dl vatten
25 g jäst
ca 3 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g kokt eller rökt skinka
100 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad lök
2 tomater
150 g riven ost
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk oregano
2 msk hackad persilja
smör eller margarin till plåten
uppvispat ägg till pensling
Smält matfettet. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt matfett och mjöl och arbeta snabbt samman degen. Låt den jäsa övertäckt minst 30 minuter.
Gör fyllningen. Strimla skinkan och ansa och skiva champinjonerna. Fräs skinka och svamp lätt i matfett i en stekpanna. Tillsätt löken. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem och osten till skinkfräset. Krydda med salt, peppar, oregano och persilja och låt fyllningen svalna.
Arbeta degen. Kavla ut den till två längder, ca 30 x 15 cm. Lägg på fyllningen och rulla försiktigt ihop dem till rullar. Lägg rullarna på smord plåt med skarvarna nedåt. Låt jäsa 5 - 10 minuter. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 225° 20 - 25 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 40 minuters jästid och
20 - 25 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Pizza är en rätt som är känd av de flesta, men det kan vara roligt med en variant. Rullebröd är ett mellanting mellan pizza och pirog - fyllningen kan varieras efter önskan.
2 rullar
2 msk smör eller margarin
1½ dl vatten
25 g jäst
ca 3 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g kokt eller rökt skinka
100 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad lök
2 tomater
150 g riven ost
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk oregano
2 msk hackad persilja
smör eller margarin till plåten
uppvispat ägg till pensling
Smält matfettet. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt matfett och mjöl och arbeta snabbt samman degen. Låt den jäsa övertäckt minst 30 minuter.
Gör fyllningen. Strimla skinkan och ansa och skiva champinjonerna. Fräs skinka och svamp lätt i matfett i en stekpanna. Tillsätt löken. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem och osten till skinkfräset. Krydda med salt, peppar, oregano och persilja och låt fyllningen svalna.
Arbeta degen. Kavla ut den till två längder, ca 30 x 15 cm. Lägg på fyllningen och rulla försiktigt ihop dem till rullar. Lägg rullarna på smord plåt med skarvarna nedåt. Låt jäsa 5 - 10 minuter. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 225° 20 - 25 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 40 minuters jästid och
20 - 25 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar