lördag 29 april 2017

Rullebröd

RULLEBRÖD

Pizza är en rätt som är känd av de flesta, men det kan vara roligt med en variant. Rullebröd är ett mellanting mellan pizza och pirog - fyllningen kan varieras efter önskan.

2 rullar

2 msk smör eller margarin
1½ dl vatten
25 g jäst
ca 3 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g kokt eller rökt skinka
100 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 msk hackad lök
2 tomater
150 g riven ost
1 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 tsk oregano
2 msk hackad persilja
smör eller margarin till plåten
uppvispat ägg till pensling


Smält matfettet. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt matfett och mjöl och arbeta snabbt samman degen. Låt den jäsa övertäckt minst 30 minuter.

Gör fyllningen. Strimla skinkan och ansa och skiva champinjonerna. Fräs skinka och svamp lätt i matfett i en stekpanna. Tillsätt löken. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem och osten till skinkfräset. Krydda med salt, peppar, oregano och persilja och låt fyllningen svalna.

Arbeta degen. Kavla ut den till två längder, ca 30 x 15 cm. Lägg på fyllningen och rulla försiktigt ihop dem till rullar. Lägg rullarna på smord plåt med skarvarna nedåt. Låt jäsa 5 - 10 minuter. Pensla rullarna med uppvispat ägg och grädda i ugn vid 225° 20 - 25 minuter.


Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 40 minuters jästid och
20 - 25 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar