MUMSIGA MANDELMUFFINS
Härligt saftiga med ljuvlig fyllning av mjölkchoklad och hallon. Kolla så att chokladen är helt glutenfri om du har någon som inte tål gluten!
Ca 9 st
125 g smör
200 g mandelmjöl eller malen mandel
½ dl kokosmjöl
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning:
25 - 50 g mjölkchoklad
ca 100 g hallon
Ev dekoration:
30 - 50 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och ta det från värmen. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned matfett och ägg i den torra blandningen. Häll smeten i formar, fyll dem till knappt 3/4.
Fyllning:
Lägg en bit choklad och några hallon i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Ev dekoration:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över muffinsen.
Härligt saftiga med ljuvlig fyllning av mjölkchoklad och hallon. Kolla så att chokladen är helt glutenfri om du har någon som inte tål gluten!
Ca 9 st
125 g smör
200 g mandelmjöl eller malen mandel
½ dl kokosmjöl
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning:
25 - 50 g mjölkchoklad
ca 100 g hallon
Ev dekoration:
30 - 50 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och ta det från värmen. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned matfett och ägg i den torra blandningen. Häll smeten i formar, fyll dem till knappt 3/4.
Fyllning:
Lägg en bit choklad och några hallon i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Ev dekoration:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar