onsdag 26 april 2017

Rulltårta med krämig citronfyllning

Recept ur Allers nr 5/11.

RULLTÅRTA MED KRÄMIG CITRONFYLLNING

Ställ den nygräddade kakan kallt så svalnar den snabbare, exempelvis på fönsterbrädan med fönstret på glänt eller väl täckt på balkongen.

Ca 15 bitar

Kaka:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde

Smörkräm:
Drygt 150 g mjukt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Citronfyllning:
2 1/2 dl lemon curd

Servering:
Florsocker till pudring


Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakpapper.

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över mjöl och bakpulver och blanda in i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Strö litet socker över den nygräddade kakan. Stjälp upp den på ett bakpapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under det lossade bakpapperet.

Smörkräm:
Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker och äggula med elvisp till en slät kräm. Bre smörkrämen över kakan. Bre lemon curden över och rulla ihop tårtan. Linda in i bakpapper och förvara svalt.

Pudra över florsocker strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar