onsdag 26 april 2017

Persikotarte

PERSIKOTARTE

4 - 6 personer

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk florsocker
2 äggulor
1 nypa salt
ev 1 msk kallt vatten

Fyllning:
3 ägg
2 äggulor
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl matlagningsyoghurt
rivet skal från 1 citron
4 - 6 persikohalvor på burk
eller 5 färska, urkärnade persikor


Sätt ugnen på 200°.

Pajdeg: Kör ingredienserna i en matberedare till en deg. Tillsätt ev kallt vatten om det bara blir smulor. Platta ut degen till en kaka och låt vila svalt minst 30 minuter. Kavla ut degen och bred ut den i en pajform, gärna med löstagbar botten, 28 cm i diameter. Fäst gärna kanterna med remsor av ugnsfolie så de inte sjunker ned. Grädda tills degen börjar få litet färg, ca 15 minuter.

Blanda ägg, gulor, socker, yoghurt och citronskal till fyllningen. Ta ut pajdegen och sänk ugnsvärmen till 175°. Skär persikorna i stora klyftor och fördela dem i pajskalet. Häll över yoghurtsmeten och grädda 30 minuter.

Ur Allers 41/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar